مشروحی از جلسه پنجاه و نهمین هیأت مدیره دوره هشتم کانون وکلای دادگستری کردستان مورخ ۱۴۰۳/۱۲/۲۷

تاریخ ارسال : 1403/12/27

پنجاه و نهمین جلسه‌ی هیأت مدیره دوره هشتم کانون وکلای دادگستری کردستان بتاریخ 27/12/1403 رأس ساعت 00:12 پس از تلاوت آیاتی از کلام الله مجید در محل کانون وکلای دادگستری کردستان با حضور امضاء کنندگان ذیل تشکیل شد.

 

دستور جلسه: بررسی درخواست های متقاضیان ماده 8 لایحه ی قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری و سایر درخواستها

 

پیش از دستور:

پنجاه و نهمین جلسه از هیأت مدیره هشتم در بیست و هفتم اسفند ۱۴۰۳ با حضور همه‌ی اعضای هیأت مدیره کانون وکلای دادگستری کردستان تشکیل گردید.

در ابتدای جلسه، احمد نامداری رئیس کانون ضمن آرزوی قبولی طاعات و عبادات در ماه مبارک رمضان، ماه پر از خیر و برکت ، ماه مغفرت و بخشش و رحمت و رهایی از آتش دوزخ  و از  همه ی همکاران عضو کانون وکلای دادگستری کردستان درخواست التماس دعای خیر نمودند.

این حقوقدان در ادامه بیان داشتند: پیشاپیش سال نو را محضر همه‌ی وکلای عزیز در سراسر ایران سرفراز و کردستان زیبا ،تبریک عرض می نمایم و ابراز امیدواری کردند که سال ۱۴۰۴ سالی سرشار از موفقیت و سعادتمندی برای تمام وکلاء در سراسر ایران سرافراز و کردستان زیبا باشد.

این وکیل دادگستری بیان نمودند، با وجود فرارسیدن سال نو  اما سایه‌ی دغدغه‌ها و چالش‌هایی که بر سر نهاد وکالت سنگینی می‌کنند، هنوز پابرجاست. استقلال وکالت، این ودیعه‌ی گران‌بها که ضامن عدالت و پناهگاه مظلومان است، بیش از هر زمان دیگری در معرض تزلزل و هجمه قرار گرفته است. دخالت‌های فراقانونی، محدودیت‌های ناروا، و طرح‌هایی که بوی تحدید و تسلیم می‌دهند، همچنان در کمین این سنگر دفاع از حقوق ملت‌ است.

اما کانون‌های وکلای دادگستری، ریشه در خاک استواری دارند. تاریخ نهاد وکالت، روایت قامت‌هایی است که در برابر توفان‌ها خم نشدند و در برابر اراده‌های ناسازگار با عدالت، زانو نزدند. اکنون، ما وارثان همان راه و پیام‌آوران همان آرمانیم.

سال 1404، برای کانون‌های وکلای دادگستری، سال بیداری و همبستگی است. سالی که در آن، همبستگی ما ترجمان تعهد ماست و در مقابل، انفعال و سکوت ما، مجوزی برای تضعیف آنچه به سختی به دست آمده است. کانون‌های وکلای دادگستری، خانه‌ی وکلای آزاده است؛ خانه‌ای که باید با آگاهی، شهامت و ایستادگی، مستحکم‌تر از همیشه بماند.

در این مسیر، هر گام ما، هر انتخاب ما، و هر فریادمان، پژواکی در تاریخ نهاد وکالت خواهد داشت. آینده را، امروز با تکرار سوگندنامه باشکوهمان می‌سازیم؛ آینده‌ای که باید تلاش کنیم استقلال نهاد وکالت را در آن پاس بداریم یا خدایی نکرده در سایه‌ی غفلت، آن را به دست فراموشی بسپاریم. انتخاب راه آینده، با ماست.

نامداری در پایان ابراز داشتند : با عنایت به بند «ب » ماده ۲۰ قانون تأمین مالی تولید و زیرساختها مصوب 1402/۱۲/22 و ماده ۱۵ قانون جهش تولید دانش بنیان مصوب1402/۰۲/01 اشاره کرد و گفت:  بر اساس این قوانین کلیه اشخاص حقوقی خصوصی می‌توانند مانند اشخاص حقوقی دولتی از طریق نماینده‌های حقوقی برای طرح هرگونه دعوا یا دفاع یا تعقیب دعاوی مربوطه اقدام نمایند. اینگونه قوانین بدون پشتوانه، آینده دستگاه قضا را با چالش های جدی مواجه می کند و یکی از مهم‌ترین مسائلی که در این خصوص مطرح می باشد این نکته است که این نمایندگان حقوقی در صورت تخلف به نهادی پاسخگو نیستند و قانونگذار مرجعی برای رسیدگی به تخلفات آنان پیش بینی نکرده است. در حالیکه وکلاء و کارآموزان دادگستری باید به دادسرای انتظامی کانون در قبال تخلفات خود پاسخگو باشند و تبعات آن را بپذیرند. انتظار داریم که نمایندگان مجلس به تبعات قوانینی که در حوزه وکالت به تصویب می رسد نگاهی کارشناسانه و عمیق داشته باشند زیرا اعتبار دستگاه قضا و حق دادرسی عادلانه با قوانینی از این دست مخدوش خواهد شد و همچنین در ادامه درخواست لغو نامه‌ی شماره 9000/31356/550 مورخ 1403/12/15 معاونت محترم خدمات الکترونیک قضائی مبنی بر امکان استفاده اشخاص حقوقی خصوصی به مانند اشخاص حقوقی دولتی از نماینده حقوقی را داشته چرا که چنین امری باعث کم شدن کار برای وکلای جوان می گردد و همچنین مشکلاتی برای اشخاص حقوقی خصوصی نیز در آینده حادث می گردد.

پس از پایان ایراد سخنان احمد نامداری، رئیس هیأت مدیره کانون وکلای دادگستری کردستان، هیأت مدیره کانون وکلای کردستان وارد بحث و شور شد و مصوبات زیر به اتفاق آرا تصویب گردید.

1- درخواست آقای ع. ن در جلسه‌ی هیأت مدیره مطرح و با عنایت به اینکه سابقاً درخواست مشارالیه به موجب صورتجلسه‌ی مورخه 1398/10/17 هیأت مدیره دوره هفتم کانون وکلای دادگستری کردستان مورد بررسی قرار گرفته و درخواست مشارالیه مردود اعلام گردیده و چنین تصمیمی نیز به جهت عدم اعتراض قطعیت حاصل نموده است  بر همین اساس بلحاظ اینکه قبلاً درخواست آقای ع. ن مورد بررسی قرار گرفته و چنین تصمیمی از مصادیق اعتبار امر مختومٌ بها برخوردار می باشد بناءٌ علیه هیأت مدیره به اتفاق آراء درخواست مشارالیه را مردود اعلام می نمایند.

2- درخواست آقای س. خ  فرزند م دال بر اعطای پروانهی کارآموزی وکالت مطابق بند د ماده 8 آئین نامه اجرائی لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری در جلسهی هیأت مدیره مطرح و با عنایت به اینکه پیش شرط اعطای پروانه وکالت به استناد شق د ماده ۸ لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری ۱-دارا بودن لیسانس حقوق قضائی یا گواهی پایان تحصیلات سطوح عالیه از حوزه علمیه قم ۲-اشتغال به مدت حداقل ۵ سال سابقه کار متوالی یا ۱۰ سال متناوب در سمتهای حقوقی در دستگاههای دولتی و وابسته به دولت و نهادها و نیروهای مسلح باشند ۳- با داشتن سی سال سابقه خدمت بازنشست شوند، بلحاظ اینکه متقاضی آقای س.خ فاقد شرایط قانونی می باشد لذا هیأت مدیره به لحاظ عدم انطباق درخواست ایشان با بند د ماده 8 لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری و عدم احراز قیود ثلاثه مندرج در تبصره د ماده 8 آئین نامه لایحه استقلال قانونی کانون وکلای دادگستری با اعطای پروانه کارآموزی وکالت پایه یک به آقای س.خ به اتفاق آراء مخالفت خود را اعلام می‌نمایند.

در پایان هیأت مدیره کانون وکلای دادگستری کردستان ضمن آرزوی سالی خوب و سرشار از موفقیت و سرافرازی و بهروزی برای جامعه‌ی وکالت از همه ی وکلای دادگستری ایران خواهشمندیم همه با هم در کنار هم معضلات نهاد وکالت را مرتفع نمائیم بر همین اساس با عنایت به ختم مذاکرات جلسه رأس ساعت 14:30 با ذکر صلوات و امضاء حاضرین در جلسه خاتمه یافت.

 شایان ذکر است هر یک از وکلای دادگستری کردستان می‌توانند با مراجعه به کانون وکلای دادگستری از مشروح مذاکرات و مصوبات اطلاع حاصل نمایند.